Er du klar til forandring?

En undersøgelse fra IBM (2008) viser at ud af 7 kriterier, er forandring af tankegange og holdninger den største modstand for forandring (58%).

forandringsledelse

Hvor projektledelsesmetoder mm. fokuserer på struktur, er hovedfokus i forandringsledelse kultur. Resistance overfor forandring udgør 82% blandt de 10 største barrierer for forandring (IBM). Disse bløde kompetencer er altafgørende for forandringens langvarig succes og overgår de tekniske kompetencer. For uden motivation og engagement blandt personale, vil det hele gå tabt.

For at kigge på det større billede, er formlen for forandring følgende, hvor alt skal have vægt:

C  =  [A x B x D] > X

C = Forandring
A = Niveau af utilfredshed med nuværende situation
B = Ønskelighed af forandring
D = Praktisk gennemførlighed af forandring
X = Omkostninger ved forandring

Hvis vi gerne vil skabe effektiv og langvarig forandring, skal vi først opnå engagement hos personale. Dvs. at B skal vægtes meget højt for at opnå langvarig succes.

Det er blevet tid til at lave om på hvordan forandring ledes. Det er slut med at udsende envejs kommunikation. De personer som forandringen kommer til at påvirke, skal involveres i forandringsprocessen. Projektledelsesteamet skal være indbydende overfor reel bottom-up generering af ideer. På denne måde vil de involverede parter få en positiv fornemmelse af ejerskab for forandringen – der vil skabes individuel selvlæring og engagement.

Det er vigtigt at påpege, at individuel engagement skal styres, planlægges, inviteres og organiseres. Her gælder ikke én størrelse for alle.

Vil du vide mere om Change Management? Se denne gratis webinaroptagelse

Læs artiklen “Stop med at lede forandring, start med at lede engagement” her

Skriv en kommentar